miercuri, 28 februarie 2007

Lansare de carte on-line: "Prin razboi spre pace: un drum inchis"


Cuvinte cheie: Pace si Conflicte, Irak, Societate Civila

Astazi a fost lansata on-line editia a doua a cartii "Prin razboi spre pace: un drum inchis. Experiente irakiene." de Sabin Muresan, cu contributii de Ina Curic si Kai Frithjof Brand - Jacobsen. Aceasta poate fi descarcata integral de la adresa http://www.patrir.ro/doc/pace_irak.pdf si are in plus fata de prima editie un nou subcapitol - 'Oameni construind pacea - o invitatie deschisa', roluri ale presei in pace si conflict, fotografii facute de autori in Irak si resurse online despre conflictul din Irak si construirea pacii.

Prima editie a fost lansata atat on-line cat si sub forma tiparita la sfarsitul anului 2005, o parte din volume fiind donate unor biblioteci si institutii din tara.

Cartea a fost scrisa in urma experientei de lucru din 2004 a Inei Curic si a lui Sabin Muresan in Irak. Cei doi membri ai Institutului Roman pentru Actiune, Instruire si Cercetare in Domeniul Pacii - PATRIR au participat la un proiect de mentorat si transfer de experienta pentru organizatiile neguvernamentale irakiene. Materialul descrie baza teoretica a muncii autorilor, lucrul propriu-zis cu organizatiile locale, analiza conflictului irakian privit din perspectiva studiilor de pace, implicarea Romaniei in conflict si efectele acesteia pentru societatea noastra precum si pentru irakieni.

Autorii sunt totodata deschisi propunerilor pentru a sprijini financiar sau in natura tiparirea editiei a doua a cartii.

Va dorim lectura placuta,

Pentru pace,

Autorii


Niciun comentariu: